• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al adverteerder op Hondenmarktplaats

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen adverteerder op Hondenmarktplaats?

   Inschrijven is 100% gratis en geeft je direct de volgende voordelen:

   • Meerdere advertenties beheren
   • Uitgebreide advertentiestatistieken
   • Toegang tot je persoonlijke marktkraam
   • Gratis advertenties omhoog plaatsen
   Nieuw bij Hondenmarktplaats
Je bent hier:

Veilig handelen!

Geef oplichters en malafide fokkers geen kans!

Helaas zijn er altijd mensen die het verpesten. Om oplichting te voorkomen hebben wij een aantal tips voor u opgesteld.

Tips voor het veilig kopen van hondenspullen.

 • Wees voorzichtig met het aankopen in het buitenland. Er zijn oplichters actief die producten voor een relatief laag bedrag aanbieden, u laat betalen, maar uiteindelijk krijgt u niets.
 • Wij adviseren u niet via escrow service te betalen (bijvoorbeeld, western union), vaak zijn dit oplichters uit het buitenland.
 • Is de prijs van het product veel te laag? Oplichters bieden vaak dure gewilde artikelen aan voor een veel te lage prijs. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo.
 • Ga het product bekijken voordat u het koopt, vooral als het product een hoge waarde heeft. Spreek met de adverteerder af en betaal niet voordat u ook daadwerkelijk het product heeft gezien.
 • Vraag het adres en de naam van de adverteerder op. Als iemand probeert zijn gegevens achter te houden, wees dan extra voorzichtig.
 • Probeer het telefoonnummer van de adverteerder te controleren door in de telefoongids te kijken of het telefoonnummer bij het door de adverteerder opgegeven adres hoort: www.detelefoongids.nl
 • Heeft de adverteerder een gratis e-mailadres (bijvoorbeeld: Hotmail, Gmail, Outlook, Yahoo), vraag dan aan de adverteerder om een vast e-mailadres. Vrijwel iedereen heeft een vast e-mailadres bij zijn provider (@Ziggo, zonnet, planet, tiscali, xs4all, enzovoort.)Tips voor het veilig verkopen van hondenspullen.

 • Wees voorzichtig met het verkopen aan het buitenland. Er zijn oplichters actief uw producten willen kopen, maar waarbij de uiteindelijk betaling uitblijft.
 • De veiligste manier voor het verkopen is dat de producten worden afgehaald of gebracht.
 • Geef duidelijk de staat van het product aan, is het beschadigd, kapot, nieuw of tweedehands Zodat er later geen problemen ontstaan.
 • Als u nog niet eerder aan de koper iets heeft verkocht, zorg er dan voor dat u eerst het geld hebt, zodat u daarna het product kunt opsturen.
 • Maak duidelijk afspraken over de verzendskosten en een eventuele transport verzekering.
 • U kunt bij het versturen van post, kiezen voor aangetekend versturen. U ontvangt dan een ontvangstbevestiging.
 • Wees voorzichtig met betalingen via een escrow service, en betalingen uit het buitenland.
 • Indien u een e-mailbericht in het engels ontvangt wees dan op uw hoede. Oplichting met een niet gedekte cheque komt helaas vaak voor.

Wat is nu eigenlijk een broodfokker?

Een broodfokker is een honden-, katten- of paardenfokker die dieren fokt met als voornaamste doel geld te verdienen, en het welzijn van de dieren ondergeschikt stelt aan de economische belangen. Een dergelijke fokker let daarom niet zo op de gezondheid en het karakter van het dier. De dieren groeien niet op in een huiselijke omgeving, maar eerder in een hok of kooi. In de praktijk betreft het meestal jonge honden (puppy's) en katten (kittens). In de Engelse taal worden dit soort fokkers met Puppy Mills (puppyfabrieken) aangeduid, wat de lading beter dekt.

Er wordt vaak geen stamboom bijgehouden en er komt met regelmaat inteelt voor: er wordt niet gelet op erfelijke ziektes of afwijkingen. Jonge dieren worden meestal niet gesocialiseerd en in sommige gevallen ook niet zindelijk gemaakt. Dit heeft tot gevolg dat ernstige lichamelijke afwijkingen en gedragsstoornissen kunnen ontstaan. Ook ontworming en andere parasietenwerende middelen worden soms te lang en niet zelden geheel onthouden, wat de gezondheid, in het bijzonder de gesteldheid van organen (afhankelijk van de parasiet) en het immuunsysteem verzwakt.

Broodfokken kent verschillende gradaties, maar wordt over het algemeen als dierenmishandeling beschouwd. Voor de koper is de aanschaf van het dier niet zelden een geval van 'goedkoop is duurkoop': de aanschafprijs van het dier is niet hoog maar de schade die de lichamelijke, genetische of geestelijke afwijkingen aanrichten kan behoorlijk in de papieren lopen als deze medisch moeten worden behandeld.


Tips voor de aanschaf van een hond of pup bij particulier of fokker.

Tips voor de aanschaf van een hond zijn;

Fokker:

let goed op of het een erkende fokker is, een goede fokker is aangemeld van Raad van Beheer. Daarnaast let op goede inentingen, gesocialiseerd in huiselijke kring, stamboom en ga niet voor het goedkoopste, goedkoop is vaak duurkoop want dan kom je al snel bij een broodfokker terecht.

Particulier:

Particulier kan wel goede pups hebben, maar er is weinig controle daarop. Misschien dat dat te controleren is door middel van de dierenarts.

 

Deze pagina is nog onder constructie. Meer informatie is in aantocht!